Hlavní obsah

Tonya Graves zní slušně i bez slavných "mankáčů"

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tonya Graves, dlouholetá členka funkové formace Monkey Business, vydala v ČR první čistě sólové album nazvané Tonya Graves: I’m The Only Me. Vzhledem k jejímu americkému původu pochopitelně nezní česky, a to nejen po stránce textové.

Článek

Zpěvačka se rozhodla pro srozumitelný pop, ovšem dosti vzdálený funku Monkey Business. Jejímu projevu totiž sluší vážnější nálady, zpívá v temnější poloze, připomínající třeba Gabrielle či Morcheebu a předvádí skutečně zajímavé barvy hlasu, kterých byste si možná na albech Monkey Business ani nevšimli.

Rytmika a klávesy oscilují mezi starším pop-soulovým stylem ála Simply Red a elektronikou devadesátých let. Většina skladeb má velmi slušně šplapající basu a občas narazíte na parádní refrén.

Jistě, neplatí to pro celou desku. Celkem zbytečně Tonya zařadila pár otravnějších monotónních techno skladeb, na konci alba si to ale zase "vyžehlila" zdařilou elektro-funkovou peckou. Celkově tedy určitě potěšila. Dodala na český trh vkusné, moderní a bezchybně nazpívané popové album.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám