Hlavní obsah

To zabolí. Disneyho propadák Země zítřka prodělá miliardy

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Brada Birda Země zítřka nezabodoval ani v českých, ani v zahraničních kinech. A účetní si tentokrát opravdu mohou rvát vlasy - lidé z branže prozradili listu The Hollywood Reporter (THR), že film prodělá asi 120 až 140 miliónů dolarů (cca 2,9 až 3,4 miliardy korun).

Foto: Walt Disney

George Clooney (z filmu Země zítřka)

Článek

Je to už třetí velkorozpočtový biják tohoto roku, který dělá producentům hluboké vrásky - žádný velký výnos nepřinesly ani nákladné filmy Jupiter vychází a Sedmý syn. Naopak relativně levné hollywoodské komedie jako Špión mají nyní slušné komerční výsledky i recenze.

Země zítřka stála studio asi 180 miliónů dolarů (4,3 miliardy korun) plus 150 miliónů dolarů (3,6 miliardy korun) na marketingu. Film sice vypadal roztomile a měl i skutečnou hvězdu (George Clooney), jenže působil nemastně neslaně a také nebylo jasné, jestli je to pohádka, nebo sci-fi pro dospělé. Podle THR už je jasné, že celosvětové tržby ani nepokryjí náklady.

Dokonce ani v Číně, kde slaví úspěch téměř jakýkoliv americký akční nesmysl, se tentokrát nedařilo. Zemi zítřka tam zastínil japonský animák Stand by Me Doraemon.

„Ano, se Zemí zítřka to projeli, ale daří se jim s tolika jinými filmy,” upřesnil analytik Eric Handler z MKM Partners. „Avengers: Age of Ultron vydělali 1,35 miliardy dolarů a přichází ještě Inside Out, Ant-Man a Star Wars. Disney bude letos v pohodě.”

Reklama

Výběr článků

Načítám