Hlavní obsah

Tito Larriva pokračuje ve spolupráci s Tarantinem a Rodriguezem

Novinky,

V pražském klubu Rock Café vystoupí v sobotu mexická rocková skupina Tito & Tarantula, kterou proslavily zejména filmy režiséra Roberta Rodrigueze Desperado a Od soumraku do úsvitu. V obou nejen zněla hudba kapely ve stylu tex-mex rocku, ale v prvním dokonce zpěvák kapely zastřelil postavu, kterou ztvárnil režisér Quentin Tarantino. Larriva, který složil i písně pro filmy U-Turn Olivera Stona, The Million Dollar Hotel Wima Wenderse, ve kterém si také zahrál, odpověděl Novinkám na několik otázek.

Článek

Jak začala vaše spolupráce s režisérem Rodriguezem?

Když bylo Robertu Rodriguezovi třináct, byl velkým fanouškem kapely Cruzados, kterou jsem vedl v osmdesátých letech. Když jsme se pak potkali, řekl mi, že jsem ho hodně ovlivnil při práci na jeho prvním filmu El Mariachi a že by se mnou rád pracoval na druhém snímku Desperado. Souhlasil jsem, měl jsem Roberta rád a bylo pěkné pro změnu pracovat s latinsko americkým filmařem. Do té doby jsem složil hudbu k 28 filmům, ale nikdy jsem ještě nepracoval s Mexičanem, bylo to jako pracovat s vlastním bratrem a nemyslel jsem si, že by to mohlo být tak úspěšné, jak to bylo a stále je.

Pokračujete nějak ve spolupráci?

Ano, právě jsem dokončil hudbu k Robertově novému filmu s Quentinem, který se jmenuje Grind House.

Hrajete rock, nakolik vás ovlivnila tradiční mexická hudba?

Hodně, moji rodiče rádi tančili a pořádali večírky, takže domem pořád zněla mexická hudba.

Cítíte se nějak spřízněn s jinými rockovými kapelami, v nichž hrají mexičtí muzikanti, jako Los Lobos nebo Santana?

Je fajn, že v rockových kapelách dneska hraje tolik skvělých mexických nebo latinskoamerických muzikantů. Jsem na to pyšný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám