Hlavní obsah

Tipy Václava Hudečka

Novinky, Lenka Horáková, Jaroslav Rudiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houslista Václav Hudeček uvádí, co ho v poslední době nejvíce zaujalo v kultuře. Redakčním tipem je Burroughsova kniha Nahý oběd.

Foto: Archiv resortu Luhačovice

Terény pro běžky jsou v okolí Luhačovic pohádkové

Článek

Tipy Václava Hudečka

Čtu: Mám rád krásnou literaturu, jako je Márquez a hlavně ruské klasiky, Dostojevského a Tolstého, ale vracím se i k české klasice - třeba k Čapkovi.Teď zrovna čtu vzpomínky Okamžiky radosti dokumentaristy Jana Špáty.

Poslouchám: V zásadě všechnu muziku, nemám averzi k žádnému žánru. Z profesionálních důvodů poslouchám vážnou hudbu, ale mám rád i Čechomor nebo Juru Pavlicu, primáše Hradišťanu. Je to hudba navracející se ke kořenům - cesta, jak dělat muziku bez rozlišení na pop, folklór apod.

Viděl jsem: Shlédl jsem většinu pražských výstav. Zaujal mě Brožík, který patří k velikánům výtvarné historie. Minulou sezónu byla úžasná expozice Toyen.

Internet: Zbožňuji internet i další elektronické hračky. Nejsem ten bezcílný brouzdal, protože na to bych neměl čas. Rád posílám e-maily - pro moji generaci, která pamatuje "předpotopní poštu" to je něco fascinujícího.

William S. Burroughs: Nahý oběd

"Nekonečný román, který každého dovede k šílenství," řekl o slavné a provokativní Burroughsově knize básník Allen Ginsberg. Po devíti letech vychází znovu v revidovaném překladu s ponurými ilustracemi Miroslava Bodanského a doplněná o podrobnou bibliografii.

Přeložil Josef Rauvolf, Maťa, 274 strany

Reklama

Výběr článků

Načítám