Hlavní obsah

Tipy redakce

Právo, cg, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát Vám představujeme knižní novinku Arnošta Tabáška z prostředí českých lesů. Hudebním tipem redakce je nová deska švédské punkrockové kapely Backyard Babies

Foto: archiv zámek Mníšek pod Brdy

První republika na mníšeckém zámku - soukromé pokoje.

Článek

Arnošt Tabášek: Moře plné srnců

V předcházející knize Revír mého dětství se procházel novinář a milovník přírody Arnošt Tabášek spolu s otcem a dalšími myslivci rodnými Beskydy. Ve volném pokračování se vydává i do jiných revírů a za jinými lidmi. Kreslí portréty kamarádů, kteří vstávají za kuropění a jdou zamlženým lesem, vnímají kouzlo tohoto království a vědí, že je v ten den čeká cosi neobyčejného: setkání s divočákem, se srnci, s jelenem. Lovecké výpravy jsou ale v jeho podání poutavými dobrodružstvími.  

Knižní klub, ilustrace Mirko Hanák, 136 stran

Backyard Babies: Stockholm Syndrome

Švédské punkrockové kvarteto Backyard Babies má období svého vzestupu dávno za sebou. Na novou desku nahrálo pár svižných syrových písniček, které ovšem zdaleka nedisponují takovou lehkostí, jak se to poštěstilo jejich předchůdkyním na starších albech. Je to rock"n"rollový standard, nic víc.               

BMG, 37:39

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám