Hlavní obsah

Tipy Miroslava Vladyky

Novinky, LH, VLA, jaš, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své kulturní tipy prozrazuje herec Miroslav Vladyka, redakčními tipy jsou kniha Jiřího Plocka: Hudba středovýchodní Evropy a nová deska Michaela Jacksona Number Ones.

Článek

Čtu: Rád čtu nejrůznější beletrii. Již od dětství mám zamilovaného Karla Maye, ke kterému se teď s chutí vracím. Je to výborný autor pro odreagování a relaxaci.

Poslouchám: V poslední době jsem se zaposlouchal do skupiny Kalábůf něžný beat. Je to hudba, jež dokáže člověka pohltit - jak žánrově, tak provedením.

Viděl jsem: Mé zaměstnání je natolik časově náročné, že nestíhám chodit do kina ani na výstavy. Určitě to budu muset v nejbližší době napravit.

 Internet: Jsem takový ten běžný uživatel. Občas si na něm vyhledám pár potřebných informací, hlavně z kultury, stáhnu si e-maily, ale nejsem žádný surfař. 

Jiří Plocek : Hudba středovýchodní Evropy

První z knih, které Torst chystá v nové edici Světem lidové hudby a world music, je publikace o hudbě nám nejbližší. Fenoménu folklóru střední a východní Evropy se věnuje hudební publicista i muzikant Jiří Plocek už mnoho let a na knížce je to vidět. Pojednání o hudbě Moravy, Slovenska, Polska, Zakarpatské Ukrajiny, Maďarska a Rumunska napsal přístupnou formou beze stop složitých muzikologických rozborů a doplnil rozhovory s interprety, slovníčkem pojmů, diskografií a kontakty na specializovaná vydavatelství. Potřebnou publikaci budou brzy následovat knihy o keltské hudbě, afro a reggae. 

Torst, 130 stran 

Michael Jackson: Number Ones

Sedmnáct skladeb ze zpěvníku samozvaného popového krále Michaela Jacksona připomíná momenty, kdy stál na vrcholku hitparád i slávy. Nabízí hity jako Bad, Dirty Diana, Smooth Criminal, Thriller a další. K nim přidává dosud mezi posluchači nevyzkoušenou One More Chance, která kompilaci uvozuje jako současný rozhlasový singl. 

Michael Jackson: Number Ones, Sony Music/Bonton, 79:13

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám