Hlavní obsah

Tipy Ladi Kerndla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jazzový zpěvák, otec úspěšné dcery a "předseda" spolku nepřátel smutku a přátel jazzu Laďa Kerndl se svěřil, co rád poslouchá, a na které pořady se rád dívá. Redakčním tipem je nová deska Josefa Suka Hudba tří generací, jež je velmi zajímavým počinem potomka slavných předků a kterou si nadělil k 75. narozeninám.

Foto: Techmania Science Center

Startuje společná roadshow Českého rozhlasu Plus a čtyř velkých pořadatelů, science center Techmania, iQLANDIA, VIDA a Pevnost poznání.

Článek

Tipy Ladi Kerndla

Čtu: Na knihy nemám bohužel čas.

Poslouchám: Jenom jazz. Pořídil jsem si strašné množství cédéček a mám také spoustu vinylových desek, které jsem si dovezl z celého světa.

Viděl jsem: Jakmile skončí zprávy, naladím si kanál National Geographic, kde jsou jen filmy o přírodě. Zajímají mě i staré české filmy s Burianem, Plachtou a podobně. Dívám se na jazzové a hudební pořady.

Josef Suk: Hudba tří generací

Houslista Josef Suk jako by si ke svým 75. narozeninám dal již před časem dárek nejcennější. Natočil CD Hudba tří generací a již název odkazuje na rodinné zaměření nahrávky - Suk na ní nehraje sice hudbu svého předka nejznámějšího, pradědečka Antonína Dvořáka, ale vedle jediné skladby svého dědečka skladatele Josefa Suka v premiéře uvádí vlastní skladby, a hlavně 11 dílek svého otce Josefa Suka (1901-1951), amatérského hudebníka a povoláním agronoma. Kvalitu CD však trochu snižuje špatně čitelný booklet.

Lotos, 56:12

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám