Hlavní obsah

Tina Turnerová uzavře kariéru dokumentem

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká zpěvačka Tina Turnerová se rozhodla ukončit svou kariéru. Jejím rozloučením s fanoušky bude nejnovější dokument o jejím životě, který se na HBO GO objeví koncem března. V něm bude hovořit o své obtížné minulosti, nezapomene ani na nejtěžší téma, domácí násilí, které zažila od svého bývalého manžela.

Foto: ČTK

Tina Turnerová

Článek

„Měla jsem život plný násilí. Neexistuje žádný jiný způsob, jak vyprávět tento příběh. Je to opravdové a je to pravda. Musíte to přijmout,“ řekla o dokumentu.

I když se pro někoho může život zpěváka zdát jako krásný sen, ten její mnohokrát připomínal nejhorší noční můru. Nadcházející roky chce proto zpěvačka strávit daleko od médií a světel reflektorů. Zaměří se na soukromý život po boku manžela Erwina Bacha, který je o šestnáct let mladší než ona.

Za celosvětovou popularitou Tiny Turnerové jsou charismatický hlas a tvrdá práce. Vydala spoustu alb, z toho deset sólových, která se prodávala v obrovských nákladech. Celosvětově to bylo více než sto milionů kopií. Osmkrát jí byla udělena prestižní cena Grammy, měla pětadvacet nominací.

Zpočátku vystupovala v duetu se svým manželem Ikem Turnerem. Poté, co se vzali, ji ale týral psychicky i fyzicky. V roce 1968 si málem vzala život. Kvůli problémům se spánkem dostala léky a vzala celé balení.

„Byla jsem nešťastná, když jsem se probudila. Ale vymanila jsem se z této temnoty s vírou, že to všechno přežiju,“ napsala ve své autobiografii.

V roce 1976 podala žádost o rozvod a poté se pokusila vrátit na scénu. Po několika letech úsilí a tvrdé práce vydala album Private Dancer (1984), jehož se poté prodalo více než dvacet milionů kopií.

Dokument Tina má být poslední kapitolou příběhu zpěvačky o jejím životě. Objeví se na platformě HBO GO 27. března, v kinech a streamovacích službách bude k dispozici v létě. Režiséry jsou Dan Lindsay a T. J. Martin, producenty Simon Chinn a Jonathan Chinn.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám