Hlavní obsah

Thin Lizzy chystají po třech dekádách novou desku a jedou do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Po 29 letech začala slavná irská rocková skupina Thin Lizzy pracovat na studiové desce, uvedl sever NME. Posledním oficiálním albem bylo dosud Thunder and Lightning z roku 1983. Osmnáctého listopadu zahrají v Praze, možná se tak fandové dočkají i nějaké novinky.

Foto: Live Nation

Thin Lizzy

Článek

Jeden z nejstarších členů skupiny, Scott Gorham, uvedl, že ještě tento měsíc zamíří do Los Angeles, aby s kolegy zapracoval na nových písních, a pak přijde studio: "Myslím, že nahrávat začneme v říjnu ve studiu producenta Kevina Shirleyho (producent, jenž dříve spolupracoval třeba s Iron Maiden a Led Zeppelin)".

"Jsme všichni natěšení na novou desku, zvlášť Ricky a Damon, nemůžou se dočkat nahrávání," dodal.

Čeští fanoušci se jich dočkají 18. listopadu v pražské Lucerně. Irská skupina slibuje, že odehraje všechny důležité hity své kariéry, není ovšem jisté, zda budou hrát nové písně. Thin Lizzy stále hrají klasický rock, všeobecně srozumitelný a poměrně staromódní.

Svou dobrou pověst založila skupina na středně tvrdých kytarových riffech, sólování typickém pro 70. léta a melodických refrénech.

The Boys Are Back in Town

K nejslavnějším hitům rockerů z irského Dublinu, kteří začínali už v roce 1969, patří Parisienne Walkways, Dont Believe a Word, The Boys Are Back in Town, Cold Sweat, Bad Reputation nebo Jailbreak.

V 80. letech se skupina začala pomalu rozpadat a zakladatel a zpěvák skupiny Phil Lynott předčasně zemřel. Dnešní line-up tvoří původní členové Scott Gorham, Brian Downey a Darren Wharton plus kytarista Damon Johnson (Alice Cooper, Brother Cane), basista Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) a zpěvák a kytarista Ricky Warwick.

Loni Thin Lizzy odehráli vyprodané turné po Velké Británii a letos koncertovali jako hosté na turné Judas Priest.

Reklama

Výběr článků

Načítám