Hlavní obsah

The Weeknd: Grammy jsou zkorumpované

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadská popová hvězda The Weeknd nedostala letos ani jednu nominaci na Grammy. Zpěvák reagoval obviněním akademie z korupce.

Foto: Universal Music

The Weeknd přichází s novou deskou.

Článek

The Weeknd letos zaznamenal velký komerční úspěch a jeho popularita na internetu roste, asi se proto domníval, že má „právo“ na nominaci. Takové právo ovšem neexistuje. Hudební ceny mají oslavovat výjimečné umělecké úspěchy, na popularitu se nesmějí ohlížet.

„Grammy zůstávají zkorumpované. Dlužíte mně, mým fanouškům a celému oboru transparentnost,“ ozval se rozzlobený zpěvák.

Podle nejmenovaných zdrojů z okolí Grammy se měl Weeknd týdny hádat s pořadateli, jestli vystoupí na Grammy, nebo na Super Bowlu, a nakonec se dospělo k tomu, že asi vystoupí na obou událostech.

Na Grammy má letos nejvíc nominací Beyoncé, jednu získal český dirigent

Kultura

„Chápeme, že Weeknd je zklamán, protože nebyl nominován. Překvapilo mě to a dokážu se do něj vcítit. Jeho hudba byla letos výborná,“ řekl šéf akademie Harvey Mason Jr.

„Moc rádi bychom ho uvítali na pódiu Grammy víkend před Super Bowlem. Bohužel každý rok je méně nominací než umělců, kteří by si je zasloužili. Aby bylo jasno, hlasování ve všech kategoriích skončilo dříve, než bylo ohlášeno jeho vystoupení na Super Bowlu, v žádném případě to nemohlo ovlivnit proces nominací,“ vysvětlil.

Boratova „dcera“ dlouho nevěřila, že jde o reálný film. Její matku rozplakal

Film

Grammy jsou kritizovány pro údajnou „netransparentnost“ často. Akademie všechna obvinění odmítla.

V roce 2019 oznámila, že bude „diverzifikovat“, tedy nabírat nové členy podle rasy a pohlaví. Pozvánku dostalo 1340 potenciálních členů. Polovinu pozvaných členů tvoří ženy a 41 procent je z tradičně „málo zastoupených komunit“.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám