Hlavní obsah

Na Grammy má letos nejvíc nominací Beyoncé, jednu získal český dirigent

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Beyoncé má devět nominací na hudební ceny Grammy. Se slušnými šancemi půjdou na ceremonii, která se koná v noci z 31. ledna na 1. února, také Dua Lipa či Taylor Swiftová (šest nominací). Jednu nominaci v oblasti klasické hudby má nahrávka českého dirigenta Jakuba Hrůši a houslisty Augustina Hadelicha Bohemian Tales. Na nominovaném albu All Rise Gregoryho Portera se podílel i Čech Ondřej Pivec.

Foto: Sony Music

Americká zpěvačka Beyoncé.

Článek

Se singlem Black Parade by Beyoncé teoreticky mohla uspět až čtyřikrát (Nahrávka roku, Píseň roku a R výkon a R píseň. Díky spolupráci s Megan Thee Stallion (Savage) má další šanci na Nahrávku roku, na Rapový výkon a Rapovou píseň. Navíc figuruje ještě v kategoriích Hudební film roku za Black Is King a Videoklip roku za Brown Skin Girl.

Foto: Petra Hajská

Jakub Hrůša

Dua Lipa také kandiduje v kategoriích Nahrávka roku a Píseň roku (Don’t Start Now) i Album roku (Future Nostalgia). Také Swiftová byla nominována v nejdůležitějších kategoriích (Píseň roku Cardigan, Album roku Folklore).

O Album roku se uchází také Jhené Aiko (Chilombo), deluxe edice eponymního debutu Black Pumas, Coldplay (Everyday Life), Jacob Collier (Djesse Vol. 3), Haim (Women in Music Pt. III) a Post Malone (Hollywood’s Bleeding).

Foto: Warner Music

Dua Lipa je současnou žhavou popovou akvizicí.

Písní roku se může stát Black Parade (Beyoncé), The Box (Roddy Ricch), Circles (Post Malone), Don’t Start Now (Dua Lipa), Everything I Wanted (Billie Eilish), I Can’t Breathe (H.E.R.) a If the World Was Ending (JP Saxe Featuring Julia Michaels).

Mezi nejlepšími rockovými alby jsou letos A Hero’s Death (Fontaines D.C.), Kiwanuka (Michael Kiwanuka), Daylight (Grace Potter), Sound and Fury (Sturgill Simpson), The New Abnormal (The Strokes).

Kategorie Nejlepší R Album letos nabízí tituly Happy 2 Be Here (Ant Clemons), Take Time (Giveon), To Feel Love/D (Luke James), Bigger Love (John Legend) a All Rise (Gregory Porter). Kategorie Nejlepší současné bluesové album pak Have You Lost Your Mind Yet? (Fantastic Negrito), Live at the Paramount (Ruthie Foster Big Band), The Juice G. (Love), Blackbirds (Bettye LaVette) a Up and Rolling (North Mississippi Allstars).

Foto: Colours of Ostrava

Michael Kiwanuka

V reggae byly nominovány desky Upside Down 2020 (Buju Banton), Higher Place (Skip Marley), It All Comes Back to Love (Maxi Priest), Got to Be Tough (Toots and the Maytals) a One World (The Wailers).

Na nejlepší nováčky kandidují Ingrid Andress, Phoebe Bridgers, Chika, Noah Cyrus, D Smoke, Doja Cat, Kaytranada a Megan Thee Stallion.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám