Hlavní obsah

The Kooks: Evropští fanoušci jsou vášniví a loajální

Právo, Šárka Hellerová

The Kooks je jedna z nejúspěšnějších britských kapel současnosti. Příští čtvrtek vystoupí na festivalu Rock for People, který se uskuteční ve FestivalParku v Hradci Králové od 3. do 6. července. Na otázky odpověděl kytarista Hugh Harris.

Foto: EMI/Virgin Records

The Kooks, zleva Hugh Harris (kytara), Paul Garred (bicí), Luke Pritchard (zpěv, kytara) a Peter Denton (baskytara).

Článek

Vnímáte letní festivalovou sezónu jinak než v minulosti?

Ani ne, ale konkrétně pro nás je to letos trochu složitější rok. Nemáme totiž na festivalech takovou návštěvnost, jako to bývalo. Když porovnám stejné festivaly, na kterých jsme už vystupovali, zdá se, že lidé bohužel trochu ztratili zájem. Ale věřím, že to v budoucnu, až vydáme další album, zase zvedneme a dostaneme se tam, kde jsme byli.

Vaše poslední album vyšlo loni, takže důvod může být i jiný.

Máte pravdu. Mám pocit, že především trh ve Velké Británii je nyní výrazně orientovaný na pop. To je trochu nuda. Kapely, jako jsme my, nemají tolik pozornosti. Ale zdá se, že na kontinentu je to stále dobré. Fanoušci jsou stále vášniví a loajální. Chtějí víc a ptají se na nové album. To je povzbuzující.

Už na ně spřádáte plány?

Rozhodně, a strašně se těšíme. Připadá mi, jako by to minulé vyšlo hrozně dávno. A tak bychom se rádi pustili do dalšího, co nejdříve to bude možné. Každopádně bych chtěl, aby příští rok vyšlo.

Loňské album s vámi nahrával bubeník Paul Garred. Na turné je s vámi ale někdo jiný. Co se stalo?

Paul už s námi skutečně nehraje a vypadá to, že už nebude. Přestal, když si v roce 2009 zranil ruku. Pak ještě spolupracoval na albu, nyní s námi je ovšem někdo jiný. V tuhle chvíli řešíme, co s tím do budoucna dělat. Popravdě řečeno jsme se v otázce bubeníka trochu zasekli.

Na Rock for People jste vystoupili před třemi lety. Pamatujete si na to?

Samozřejmě. Pamatuji si, jak jsme tam hráli a užili jsme si to. Vybavuju si i publikum, byl to opravdu skvělý koncert.

Reklama

Související témata:

Související články

Faith No More přijedou na Rock for People

Američtí Faith No More budou vedle Prodigy a Franz Ferdinand hlavní hvězdou festivalu Rock for People, který se koná 3. až 6. července v Hradci Králové.

Výběr článků

Načítám