Hlavní obsah

Thálie se přesunou na podzim

Novinky, Stanislav Dvořák

Tradiční herecké ceny Thálie se letos na jaře předávat nebudou. Ceremoniál se bude konat na podzim, oznámila Herecká asociace.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Petr Kostka, držitel Thálie za celoživotní mistrovství v činohře

Článek

„Termín bude přesunut na podzim, v březnu k tomu ještě bude tisková konference,“ sdělila Novinkám Martina Němečková z Herecké asociace.

Termín Thálií byl blízko Českých lvů a dalších cen a podzimní termín tak bude vhodnější. Porota letos bude předávat ceny za rok a půl. Poté se už budou dávat pravidelně, vždy za divadelní sezonu, ne za kalendářní rok.

Thálie jsou udělovány interpretovi a interpretce ve čtyřech oborech: v činohře, v opeře, v baletu, pantomimě či jiném tanečně-dramatickém žánru a v muzikálu, operetě či jiném hudebně-dramatickém žánru.

O laureátech výročních Cen Thálie rozhoduje Kolegium pro udílení Cen Thálie jmenované prezidiem Herecké asociace. Členové Kolegia vybírají z finálních nominací čtyř odborných porot tajným hlasováním. Rozhodují se na základě vlastních diváckých zážitků z představení, v nichž účinkují interpreti, kteří se dostali do užšího výběru. Za asistence notáře jsou obálky s hlasy jednotlivých členů Kolegia otevřeny až v den vyhlašování cen. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy Kolegia.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám