Hlavní obsah

Tento svět opustím bez lítosti, tvrdí Alain Delon

Právo, ČTK

Skepticky mluvil o současném světě jeden z nejslavnějších francouzských herců Alain Delon v rozhovoru, který vyšel ve včerejším zvláštním vydání týdeníku Paris-Match.

Foto: ČTK

Alain Delon promluvil o svém životě a pocitech.

Článek

„Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl. Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení,“ řekl dvaaosmdesátiletý herec na konci rozhovoru, v němž bilancuje svou šedesátiletou kariéru, složité rodinné vztahy i lásky k ženám svého života.

Na dotaz týkající se nynější životní partnerky odpověděl, že „ji nenašel“.

„Neříkám, že nejsou žádné kandidátky. Je jich deset, ale žádná z nich mi teď nepřijde vhodná na to, abych s ní dožil… Mohl bych se oženit s takovou ženou, která by byla připravena doprovázet mě až do konce,“ vysvětlil.

„Někteří lidé se mi hnusí. Vše ovládá lež, všechno je překroucené. Lidé se navzájem nerespektují a nedrží slovo. Záleží jen na penězích. Po celé dny se omílají jen nějaké zločiny. Vím, že tento svět opustím bez lítosti,“ konstatoval modrooký idol žen několika generací.

Delonův avizovaný poslední film, který režíruje Patrice Leconte, nabral zpoždění, prozradil dále v rozhovoru. Hlavní ženskou roli v něm bude hrát Juliette Binocheová. Podle listu Le Parisien bude jednadevadesátým filmem Delonovy kariéry milostný příběh.

Herec, producent a režisér přišel na svět 8. listopadu 1935 ve Sceaux na předměstí Paříže. „Byl jsem malý, divoký netvor,“ vzpomínal na mládí plné útěků z domova a vyhazovů ze škol.

Vyučil se řezníkem, raději se ale pak dal do armády, s níž bojoval v Indočíně a ze které ho nakonec vyhodili. Zapadl do pařížské bohémy a živil se všelijak.

Do světel ramp mu pomohl zajímavý chlapecký zjev, jehož poprvé využil režisér Yves Allégret v roce 1957 ve snímku Když se do toho zaplete žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám