Hlavní obsah

Temně hučí kytary Black Rebel Motorcycle Club

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí Black Rebel Motorcycle Club (BRMC) si na albu Specter At the Feast udržují slušnou úroveň. Hrají na “temnou notečku” a celou deskou se vyrovnávají se ztrátou dobrého přítele (otec jejich zpěváka a současně zvukař nedávno zemřel).

Foto: Universal Music

Album Specter At the Feast

Článek

Skupina vznikla v San Francisku v roce 1998 jako The Elements. Později se přejmenovali podle motorkářského gangu z jednoho filmu z padesátých let na Black Rebel Motorcycle Club.

Jejich osudem se stal tvrdý rock cinknutý psychedelickým ovzduším šedesátých/sedmdesátých let. Kdesi v pozadí lze cítit i dávné bluesové kořeny, ovšem převrstvené desítkami let hudebního vývoje. Takže si je lze představit jako modernější verzi Black Sabbath smíchané s Velvet Underground.

Jejich neuspěchané skladby mívají často delší stopáž. A repetitivní pasáže nemusí být na škodu, když se nějaký riff opravdu povede, a jim se to stává. Celkově se snaží o velmi temnou atmosféru - pomalu spřádají svou melancholii z hrubých lamentujících vokálů a výstražného mručení varhan.

Celkové hodnocení: 75 %    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám