Hlavní obsah

Tatiana-Mosio Bongonga přejde po laně přes Vltavu až na Letnou

Právo, Kristýna Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krok za krokem po provaze nad Vltavou. Již 14. srpna od osmnácti hodin takto zahájí světoznámá francouzská provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga 16. ročník festivalu Letní Letná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tatiana-Mosio Bongonga přejde na laně Vltavu.

Článek

Diváci festivalu nového cirkusu a divadla budou pozorovat se zatajeným dechem 350 metrů dlouhé lano ve výši třiceti pěti metrů nad zemí, po němž se bude pohybovat. Bongonga je svým odvážným výkonem zavede k začátku dvou týdnů nabitých akrobacií, divadelními výstupy, workshopy a hudební scénou.

„Provazochodectví je pro mě něco magického, vystihuje křehkost lidského těla,“ řekla Bongonga, jejíž první krůčky vedl špičkový provazochodec československého původu Rudy Omankowski ml., který pocházel z úspěšného rodu provazochodců. „Prožívám směs pocitů. Mám z toho velkou radost, tak velké číslo nedělám často.“

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tatiana-Mosio Bongonga zve na celý festival.

Zpřístupnění tohoto sportu je jedním z cílů Letní Letné, která svým účastníkům poskytne několik příležitostí k tréninku ve spolupráci s pražským souborem CIRQUEON.

Zároveň uvede mnoho jiných artistů ze zahraničí. Cirque Alfonse vystoupí s živou hudbou a scénickými prvky v představení Tabarnak, akrobatický T1J nabídne komorní představení Strach – a fear song ve spolupráci s vynikající operní zpěvačkou, Cirque Aïtal, zkombinuje prvky nového a tradičního cirkusu.

Své zastoupení bude mít na Letní Letné i česká scéna v souborech Losers Cirque Company, který se snaží ke svým akrobatickým dovednostem přidat více divadla a herectví, či Cirk La Putyka, jenž předvede svou novinku Isole z prostoru Jatka78 či v Žonglérské galashow.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám