Hlavní obsah

Táňa Pauhofová doslova září v roli velkoměstské dračice z New Yorku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známá slovenská herečka Tatiana Pauhofová hraje ve filmu Poslední aristokratka velkoměstskou dračici Jess, přítelkyni manželky hlavního hrdiny, Čechoameričana Franka Kostky v podání Hynka Čermáka.

Táňa Pauhofová o filmu Poslední aristokratkaVideo: Falcon

 
Článek

„Ve filmu obhospodařuji krásný a prostorný newyorský byt rodiny Franka Kostky, o který se starám během jejich nepřítomnosti, když odjedou do Čech přebrat svůj zámek Kostka,“ říká o své postavě kadeřnice Jess Tatiana Pauhofová. Ta si tak natáčení užila ve speciálně vystavěném loftovém bytě působícím jako v centru New Yorku.

„Táňa Pauhofová nejenom že je skvělou herečkou, ale navíc jí všechny kostýmy, které jsme na ní vyzkoušeli, tak slušely, že jsem rozhodl, že se bude převlékat speciálně do každé scény, a nakonec jsem neodolal a nechal jsem ji hrát její postavu jako šmrncovní velkoměstskou dračici,“ vypráví režisér Jiří Vejdělek.

Foto: Falcon

Táňa Pauhofová s Vojtou Kotkem v Poslední aristokratce

„Ve vysokých kozačkách jí to tak seklo, že jeden z herců byl ochotný vzdát se půlky honoráře, když mu připíšu s Táňou líbací scénu. Co vám mám povídat, napsal jsem mu ji.“

Film Poslední aristokratka, který diváci v kinech uvidí od 24. října, se odehrává v 90. letech. Přestože se střihy z devadesátých let vrací do módy, sehnat třicet let staré kousky oblečení nebylo pro tvůrce úplně snadné. V místech natáčení tak filmaři vykupovali od místních obyvatel zachovalé kousky a v Praze, Brně a Bratislavě prošmejdili všemožné bazary, aby získali oblečení jak na představitele českých turistů navštěvujících zámek Kostka, tak především vzácné americké kousky pro rodinu Kostkových z New Yorku. „Kostýmní výtvarnice Katarina Hollá se svými kostymérkami prohrabaly všechny naše skříně, takže i já jsem nakonec do filmu přispěl pěknými vysloužilými kalhotami,“ směje se Jiří Vejdělek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám