Hlavní obsah

Talichův Beroun s Janem Talichem

Právo, Vladimír Říha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydliště dirigenta Václava Talicha Beroun, kam za ním chodíval po válce mimo jiné i mladý Charles Mackerras, se stalo před jednatřiceti lety místem konání festivalu uctívajícího památku dlouholetého šéfa České filharmonie. Nejdříve to byly Talichovy dny, pak Talichův Beroun.

Foto: ČTK

Dirigent Václav Talich

Článek

Místostarosta města Ivan Kůs je dokonce předsedou festivalového výboru. „Letos se nám podařilo získat i houslistu Jana Talicha, příbuzného Václava Talicha, jako čestného prezidenta,“ informoval Právo.

„Festival se bude konat mezi 8. říjnem a 13. listopadem, obsáhne šest koncertů, z nichž většina se koná v Berouně v sále České pojišťovny. Jen závěrečný 13. listopadu s Českou filharmonií se uskuteční v Praze v Rudolfinu,“ oznámil.

Berounské koncerty si nemohou stěžovat na návštěvnost. „Místní lidé si vzali festival za svůj, vytvořila se velká obec abonentů a přibývá i mladých lidí,“ doplnil Kůs.

Kromě koncertů, na nichž bude účinkovat Český komorní orchestr, Talichovo kvarteto či Gentleman Singers, nabídne město i několik doprovodných akcí.

K 130. výročí narození Václava Talicha bude odhalena i busta dirigenta v Muzeu Českého krasu.

Reklama

Výběr článků

Načítám