Hlavní obsah

Svět se hádá, zda Beyoncé Obamovi zpívala, nebo jen předstírala zpěv

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpívala na inauguraci prezidenta Baracka Obamy Beyoncé, nebo nezpívala? Hrála námořnická kapela, nebo nehrála? Média se dohadují a zpěvačka zatím mlčí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Posuďte sami, zda zpívala Beyoncé při Obamově inauguraci na playbackVideo: Reuters

 
Článek

Beyoncé se setkala s kritikou poté, co padlo podezření, že nezpívá naživo. Kapela amerického námořnictva tvrdí, že se na poslední chvíli rozhodlo o použití předem natočeného záznamu.

Jenže inaugurační komise uvádí, že "nikdo z kapely nemohl vyhodnotit, jestli byl zpěv naživo". Připustila však, že samotní námořníci naživo nebyli.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Inauguraci přihlížely statisíce lidí.

Milióny lidí sledovaly na místě a v televizi vystoupení hudebních hvězd při inauguraci a předpokládaly, že umělci jako James Taylor, Kelly Clarksonová a Beyoncé samozřejmě zpívají. Jako první obvinil Beyoncé z použití playbacku list The Times.

Námořníci potvrdili, že takováto vystoupení se vždy nahrávají předem už kvůli počasí a technickým problémům, určitě ale ne proto, že by lidé jako Beyoncé neuměli zpívat. Mluvčí kapely nikdy neřekl přímo, že zpěvačka nezpívala živě.

"Nebyla možnost, aby paní Knowlesová (Beyoncé) zkoušela s kapelou námořnictva před inaugurací, takže bylo rozhodnuto, že živé vystoupení kapely by bylo neuvážené na tak důležité události," vysvětlila inaugurační komise.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám