Hlavní obsah

Studio DVA se těší na diváky

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadlo Studio DVA se rozhodlo obnovit provoz. Od 1. do 24. června uvede patnáct oblíbených titulů. Chce tak dát divákům vědět, že to nevzdali, a hercům a technickému personálu, který je na produkcích finančně závislý, možnost vydělat si.

Foto: Václav Beran

Eva Holubová a Bohumil Klepl jsou protagonisty Líbánek na Jadranu.

Článek

Dodržování hygienických předpisů způsobí, že do velkého sálu s kapacitou 615 míst se vejde pouze 239 lidí. Z tohoto důvodu provozovatel zároveň uvádí, že hrát pro třetinu diváků, tak aby splnil vládní nařízení, je nerentabilní, neekonomické a dlouhodobě neudržitelné. Z téhož důvodu nemůže divadlo aktuálně zařadit do programu všechny hry, zejména velké inscenace a muzikály.

Městská divadla pražská představila nabitý program

Kultura

Původně plánované inscenace se přesouvají na nové podzimní termíny. Hrát se bude tedy pouze ve velkém sále na Václavském náměstí a diváci se mohou těšit na tituly Líbánky na Jadranu, Vysavač, Otevřené manželství, Sex pro pokročilé a další.

„Věřím, že jsme se rozhodli správně, a pevně doufám, že lidé přijdou a podpoří nás. Rád bych poděkoval všem divákům za podporu, kterou nám po dobu pandemie vyjadřovali ať už tím, že si nechávali vstupenky na náhradní termíny a nechtěli vracet vstupné, či nás podpořili finančně, anebo tím, že sledovali naše online přenosy Jsme s vámi,“ říká producent divadla Michal Hrubý.

Divadlo v Celetné i Husa na provázku nabízejí premiéry

Kultura

Doufá, že rozvolnění podmínek umožní i uspořádat festival Metropolitní léto hereckých osobností na letních scénách, na kterém by první diváky měli přivítat již 10. června.

Na 15. června je připravena premiéra komedie Petera Quiltera Duety s Monikou Absolonovou a Filipem Blažkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám