Hlavní obsah

Studentský Design 2006 zná své vítěze

Novinky, Ondřej Lazar Krynek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA, 3. října 2006

V Design Centru ČR v Praze v úterý proběhlo zahájení výstavy druhého ročníku Studentský design 2006 a předání cen nejlepším studentům za jejich práce. Do soutěže, kam se mohli hlásit studenti středních a vysokých odborných i uměleckých škol, se přihlásilo celkem 163 autorů se 176 soutěžními pracemi, z nichž porota doporučila 25 prací k ocenění.

Článek

Jedinou Národní cenu za studentský design pro letošní rok získal Ondřej Václavík za WIRELESS LAMP. Ta je svým komplexním sofistikovaným řešením reprezentantem současného designu. Návrh pracuje s dostupnými materiály, využívá jejich charakteristických elastických vlastností a vytváří tím design v kategorii kultivovaného a dostupného produktu. Lampa je včetně obalu tvarově čistá, na obsluhu jednoduchá a barevně decentní. Její využití je pro porotu prezentací "studentského" designu.

Národní cena za studentský design 2006 - WIRELESS LAMP. Foto: archiv Novinek

Cenu za Vynikající design získalo pro letošní rok deset soutěžních prací, mezi nejvýznamnější je nutno jmenovat především Porcelánový jídelní soubor OKA MIH Milana Hanko, Grafický časopis SOAP MAGAZINE Michala Krůla, Design obytného plavidla Ondřeje Slavíka, Čajový set do tmy umožňující použití i pro zrakově postižené od Petra Koreckého a mnohé další. Zbylých 14 soutěžních prací získalo ocenění Dobrý studentský design.

Část expozice Studentský Design 2006 v Design Centrum ČR. Foto: archiv Novinek

Výstava, která bude k vidění (Design Centrum ČR Praha, Jungmannova 30) do 26.listopadu a jejíž koncept byl zcela na invenci studentů, nabízí zajímavé řešení prezentace menších objektů, které jsou na malých stolečcích překryty průhlednou potravinou folií. Poté se výstava přesune do Design Centra ČR v Brně, kde bude Studentský design 2006 k vidění od 5.prosince do konce ledna 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám