Hlavní obsah

Struny podzimu nabídnou Hancocka, Galliana, Bang on a Can i hiphopové rebely

Novinky, Stanislav Dvořák

Struny podzimu se konají od 20. října do 9. listopadu v Praze po roční přestávce. Festival proslulý nekompromisním důrazem na uměleckou kvalitu, experimenty a především zahraniční hvězdy chystá 10 koncertů.

Foto: Struny podzimu

Bang on a Can

Článek

„Struny podzimu vstupují do své třetí dekády a s ní zároveň do nové éry. V prvních letech jsme měli s kolegou Martinem Pechancem tu čest připravovat festival v prostorách Pražského hradu, následovalo 15 krásných let v podhradí s Danou Syrovou. Jsem rád, že po roční přestávce mohu představit nový tým a novou uměleckou radu festivalu, kteří jsou pro mě zárukou toho, že Struny podzimu budou i nadále jedním z nejinovativnějších hudebních festivalů,“ řekl zakladatel festivalu Marek Vrabec.

Foto: archív Strun podzimu

Jason Moran se představí v Praze hned dvakrát.

Jazz, klasika, hiphop, irský folk a další žánry se smíchaly v unikátním programu Strun podzimu. Americký jazzman Herbie Hancock nepotřebuje být představován, dále je tu virtuos akordeonu a bandoneonu Richard Galliano, ansámbl Bang on a Can, multižánrová irsko-americká kapela The Gloaming, hiphopové duo Shabazz Palaces, jazzový pianista Jason Moran i folkaři z Nashvillu Lambchop.

„Festival představí také zhudebněné Shakespearovy sonety v podání Gavina Bryarse či čerstvého držitele Ceny Anděl v kategorii world music Jiřího Slavíka s autorským projektem Mateřština ve festivalové premiéře,” upozornil za pořadatele Jiří Sedlák.

Vstupenky na koncerty jsou v prodeji na webu Strunypodzimu.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám