Hlavní obsah

Strážmistr z Doktora Martina bude mít vlastní seriál

Právo, vej

Česká televize začala natáčet volné pokračování úspěšného seriálu Doktor Martin, který adaptovala podle britského originálu Doc Martin, jehož licenční verze vznikly už v několika evropských zemích.

Foto: Česká televize

Miroslav Donutil jako Doktor Martin

Článek

Poprvé z něj však vzniká spin off, tedy seriál, který pro něj převádí postavu nebo více postav do jiného díla.

Svůj nový komediální titul se čeští tvůrci rozhodli postavit na lehce natvrdlém strážci zákona Topinkovi.

„Postava strážmistra byla jednou z našich nejoblíbenějších v Doktoru Martinovi, a tak nás napadlo napsat původní scénáře s detektivními zápletkami,“ vysvětlil scenárista Štefan Titka.

Strážmistr zaujal jak diváky, tak tvůrce seriálu svým zápalem pro práci, kterou bere jako poslání. Žádný případ pro něj není dost malý na to, aby si nezasloužil pátrání ve velkém stylu.

„Topinka dělá takové koniny, nad kterými zůstává rozum stát, ale je třeba uznat, že se opravdu snaží z čistého srdce,“ poznamenal Jiří Bartoška, který bude hrát majora z ostravské kriminálky.

Diváci se mohou těšit jak na další známé postavy z Protějova v podání Miroslava Donutila, Václava Kopty, Gabriely Marcinkové nebo Tomáše Jeřábka, tak na ty nové – Topinkovu matku si zahraje Veronika Freimanová a jeho partnerku nová pošťačka Jenovéfa Boková.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám