Hlavní obsah

Sting věnoval píseň Italům

Právo, jaš

Britský zpěvák a skladatel Sting věnoval písničku The Empty Chair obyvatelům Itálie. Tato země patří k nejvíce postiženým koronavirem. Skladba je o lidech, kteří se v době nouze ocitli daleko od svých blízkých a přátel.

Foto: ČTK

Sting má k Itálii vřelý vztah.

Článek

Sting má k Itálii vřelý vztah, neboť s manželkou Trudie Stylerovou koupili koncem devadesátých let nedaleko Florencie vilu ze šestnáctého století. Čas od času v ní přebývají.

The Empty Chair byla původně zveřejněna již v roce 2016 jako ústřední skladba soundtracku k dokumentárnímu filmu Jim: The James Foley Story. Snímek pojednává o brutální vraždě amerického novináře Jamese Foleyho, extremisty z organizace Islámský stát v Sýrii.

Písnička se pak objevila i na Stingově dvanáctém studiovém albu 57th & 9th (2016). Hudebník ji v listopadu 2016 zahrál i v pařížském klubu Bataclan, v němž přesně rok před jeho vystoupením při teroristickém útoku islámských extremistů zahynulo 87 lidí a další tři podlehli zraněním později.

Osmašedesátiletý Gordon Matthew Thomas Sumner, což je Stingovo pravé jméno, je na hudební scéně od roku 1971. V letech 1977 až 1986 byl členem britské kapely The Police, potom se vydal na sólovou dráhu. Jeho první sólová deska vyšla v roce 1985.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám