Hlavní obsah

Stigmata skupiny Imodium

Právo, Jaroslav Špulák

Broumovská rocková trojice Imodium vydává tři roky po debutu své druhé řadové album Stigmata. V posledních letech projela řadu pozoruhodných akcí, zúčastnila se několika významných hudebních festivalů, absolvovala turné se spřátelenými formacemi Divokej Bill, Cocotte Minute, Post-It či čerstvě s UDG, a chystá se na první křest nové desky 23. června na festivalu v Broumově.

Článek

Druhý křest proběhne na podzim v Praze. "Jsme rock'n'rollová kapela. Kdybych se měl k někomu přihlásit, pak třeba k Foo Fighters. Je to jedna z mých největších inspirací. Posloucháme ale také Incubus, Silverchair, Korn, At The Drive-In, Panic! At The Disco nebo The Strokes. Z českých kapel průběžně vlastně jen Vypsanou fixu a Krucipüsk," vysvětlil Právu zpěvák a kytarista Thom.

Je autorem celé desky. Producentem je jeho bratr Pelf, v jehož studiu v Hradci Králové se většina alba nahrávala. Na desce jsou písničky, které budou fanoušci kapely z padesáti procent znát z koncertů. Dvě mají anglické texty, některé jsou akustické. V bonusové části je videoklip k písni Hlavou.

Klíčová jsou Stigmata

"Klíčová je pro nás titulní písnička Stigmata. Je v ní obsažena základní kapelní myšlenka. Celá deska je v podstatě psaná pro naši generaci. Pozoroval jsem naše vrstevníky, poslouchal jejich příběhy a zjistil jsem, že prožíváme podobné, ne-li stejné věci. Na desce jsem ustoupil od psaní textů o vztazích. Je to tím, že jsem v poslední době neměl v tomto ohledu tolik trablů," tvrdí Thom.

V létě se kapela objeví na festivalech Rock for People, Benátská noc, Sázavafest, Natruc, Musicfest Přeštěnice a dalších. Na začátku září vyjede s dalšími českými kapelami hrát do kempu v Itálii. Akce se budou moci zúčastnit i fanoušci skupiny. Samostatné turné k desce plánuje na podzim letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Život po Nirvaně: Imodium

V červnu se po několikerém odkladu dostala konečně na trh debutová deska mladičké broumovské rockové skupiny Imodium. Jmenuje se stejně jako ona a pakliže...

Výběr článků

Načítám