Hlavní obsah

Startují Colours of Ostrava. Přijedou na ně i The Cure

Právo, Jaroslav Špulák

Festival Colours of Ostrava startuje dnes odpoledne v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. Jeho hlavními hvězdami budou hudební skupiny a zpěváci. Představí se The Cure, Florence + The Machine, Rag’n’Bone Man, Years & Years, Rosalía, MØ, Zaz, Tom Walker, Lewis Capaldi a desítky dalších kapel a zpěváků z celého světa.

Foto: Petr Hloušek, Právo

V čele The Cure stojí zpěvák a kytarista Robert Smith.

Článek

Brány areálu se otevřou dnes v pravé poledne, slavnostní zahájení proběhne na Česká spořitelna stage v 17.30 hodin a poté festival odstartuje ostravská kapela Buty. Na ArcelorMittal stage ještě předtím nizozemská formace Jungle By Night. První noc na akci vystoupí zpěvačky MØ a Florence + The Machine.

„Program, který jsme zveřejnili na internetových stránkách festivalu, zůstal nezměněn. Jen se nám rozpadla jedna menší irská kapela během probíhajícího turné a na Colours nedorazí,“ řekl včera Právu Jiří Sedlák, mluvčí festivalu. „Na místě je už tým britských Florence + The Machine, jenž nám pochválil scénu, na které bude večer skupina vystupovat.“

Ve čtyřech festivalových dnech se program odehraje na čtyřiadvaceti otevřených a krytých scénách. V noci ze soboty na neděli ho zakončí dvě a čtvrt hodiny dlouhé vystoupení britské kapely The Cure a na úplný závěr show španělské zpěvačky Rosalíi, která spojuje flamenco s hip hopem a elektronikou.

V programu je workshopová scéna připravená předními choreografy a tanečníky Yemim A. D. a Angeé Svobodovou, v rámci Meltingpotu Gala bude v Multifunkční aule Gong diskuse a vystoupení úspěšných českých parahokejistů. Připravena je debata o odkazu Leonarda Da Vinci nebo mezinárodní exhibice slam poetry.

Scéna Alarm stage propojí Colours of Ostrava a fórum Meltingpot. Návštěvníci budou v jeho rámci moci diskutovat s takovými hudebníky, jako jsou Zaz, Xavier Rudd, Moonlight Benjamin nebo Nahko Bear. Nová scéna The Big Bang Stage fóra Meltingpot nabídne k poznání také nehudební témata, jakými jsou kvantová fyzika, antihmota, teleportace, velký třesk, jaderná fúze nebo urychlovače.

Návštěvníci Colours of Ostrava se díky Milan Dobeš Museu v Multifunkční aule Gong budou moci ponořit do světa výtvarného. Najdou tam díla zakladatele op-artu Victora Vasarelyho nebo gurua konkrétního umění Josefa Alberse, Itala Getulia Alvianiho. K vidění budou i práce Jiřího Koláře, Zdeňka Sýkory, Davida Borianiho či Aurélie Nemourse a mnoha dalších.

Během Colours of Ostrava proběhne rovněž přednáška Josefa Pleskota a Norberta Schmidta Kříže umělců a architektů 20. a 21. století, nachystané jsou komentované prohlídky i doprovodný program pro děti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám