Hlavní obsah

Starsky a Hutch jsou zpět. Policejní dvojka míří do televize

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na filmovou komedii Starsky & Hutch s Benem Stillerem a Owenem Wilsonem si ještě většina diváků pamatuje, ale na původní americký seriál asi málokdo. Právě k formě seriálu se teď má ikonická policejní dvojka vrátit.

Foto: Profimedia.cz

Slavné auto z původního seriálu bylo později prodáno v aukci.

Článek

Režisér a scenárista James Gunn chce téma oživit a v televizi je o to velký zájem, informoval server Deadline.com. Nové příběhy chce psát sám Gunn s bratrem Brianem a bratrancem Markem.

Dvojici Starsky a Hutch vymyslel William Blinn, který točil původní seriál se Spelling-Goldberg Productions v letech 1975–1979 a vysílala ho televize ABC. Dva frajerští detektivové Starsky (Paul Michael Glaser) a „Hutch” Hutchinson (David Soul) se proháněli malebným Bay City ve svém namachrovaném Fordu Gran Torino a řešili různé případy.

Foto: Warner Bros

Ben Stiller a Owen Wilson ve filmu z roku 2004

Býval to hodně populární seriál, a tak v roce 2004 přišli Warner Bros. s filmem Starsky & Hutch, který byl spíš čistou komedií v režii Todda Phillipse a s Benem Stillerem a Owenem Wilsonem v hlavních rolích. Sklidil tehdy dobré recenze.

Přestože dnes v Americe vzniká hodně původních seriálů s velkým potenciálem, klasické televize (ne internetové) jako by ze strachu neustále hrály na jistotu a přehrabovaly se v archívu. Vrací se nejen Starsky a Hutch, ale také třeba Miami Vice a v roce 2014 se dokonce ještě vysílal obnovený Dallas. Diváky ani kritiku moc nezaujal a brzy skončil jako propadák.

Reklama

Výběr článků

Načítám