Hlavní obsah

St. Louis se rozloučilo s Chuckem Berrym

Novinky, Stanislav Dvořák

Rodina i fanoušci se v neděli rozloučili v americkém St. Louis s rokenrolovou legendou Chuckem Berrym. Do rakve byl Berry uložen i se svou elektrickou kytarou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rodina a přátelé se naposledy rozloučili s Chuckem BerrymVideo: Berry Family/Boxcar PR, Reuters

 
Článek

”Oslavíme jeho památku v rokenrolovém stylu a především budeme velebit boha v rokenrolovém stylu,“ řekl při obřadu reverend Alex Peterson.

Vzkaz na pohřeb poslal i bývalý prezident Bill Clinton, který byl znám tím, že měl rád hudbu a sám hrával na saxofon. „Přál bych si být s vámi v St. Louis,“ napsal Clinton. „Chuck si získal publikum po celém světě svou výjimečnou energií, rytmem, zvukem a ano, i svým kachním krokem. A jeho hudba také unikátním způsobem zachytila esenci Ameriky.“

”Když vycházel ze šatny, díval jsem se nahoru. A jeden chlápek řekl, 'všiml jsem si, že zíráš nahoru'. Řekl jsem, že se modlím. Moje matka by si nikdy nepomyslela, že si zahraju s jednou z největších rockových hvězd na světě. Díky, Chucku. Díky, pane Berry. Bylo mi ctí. Díky,“ řekl jeho bývalý bubeník Keith Robinson.

Prolomil bariéry

”Prolomil bariéry, což nikdo nečekal. Změnil životy více malých bělošských kluků a holčiček než všichni politici s jejich nabubřelými kecy,“ dodal Gene Simmons ze skupiny Kiss.

Chuck Berry prorazil v padesátých letech s hity jako Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven, Sweet Little Sixteen nebo Maybellene. Ovlivnil Beatles, Rolling Stones, Bruce Springsteena nebo Boba Dylana, milovali ho i Slash, Lenny Kravitz a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám