Hlavní obsah

Srbský Exit Festival hlásí Nicka Cavea, Calvina Harrise, Sepulturu a další

Srbský multižánrový Exit Festival oznámil pro letošní ročník několik dalších programových jmen. K již dříve avizovaným koncertům Nicka Cavea & The Bad Seeds a Borise Brejchy ohlásili nyní pořadatelé účast Calvina Harrise, Jamese Arthura, Honey Dijon, Maceo Plex, Jaxe Jonese nebo Sepultury.

Foto: Benny Gasi/Exit

Set dýdžeje Robina Schulze měl na loňském Exit Festivalu úspěch.

Článek

Exit Festival se uskuteční 7. až 10. července v hradbách středověké Petrovaradínské pevnosti ve druhém největším srbském městě Novi Sad. Ten je pro letošní rok navíc vyhlášen Evropským hlavním městem kultury, a festivalem tak bude celé město žít ještě víc než obvykle.

Další velkou hvězdou letošního ročníku bude po boku Nicka Cavea jeden z nejúspěšnějších DJů a producentů hudební historie Calvin Harris. Má za sebou spolupráci s předními popovými hvězdami, jakými jsou Frank Ocean, Pharell Williams, Rihanna nebo The Weeknd. Jeho tvorba mu vynesla řadu nominací a cen včetně dvou cen MTV a Grammy.

Dušan Kovačević, zakladatel a ředitel festivalu řekl: „Skutečnost, že se nám loni po pandemii podařilo uspořádat první velký festival na světě, nám dodává velké sebevědomí a optimismus do roku 2022. Loňský ročník pro nás byl obrovskou vzpruhou z hlediska návštěvnosti i zájmu médií, proto chceme nadále zvyšovat úroveň programu a nabídnout publiku z celého světa jeden z našich nejsilnějších a nejrozmanitějších dramaturgických výběrů vůbec.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám