Hlavní obsah

Springsteen už nevlastní ani Born in the USA, prodal vše za 11 miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruce Springsteen prodal práva na celý svůj písňový katalog firmě Sony Music. Podle anonymních zdrojů serveru Billboard měl inkasovat 500 milionů dolarů (cca 11 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Bruce Springsteen

Článek

Springsteenova celoživotní tvorba představuje asi 300 písní včetně hitů jako Born in the USA nebo My Hometown. Očekává se, že v budoucnu mohou slušně vydělávat třeba v reklamách, ve filmech a na streamovacích službách. Autor už nebude mít žádnou šanci tomu zabránit.

Foto: Sony Music

Deska Born in the USA

V minulosti své katalogy prodali Bob Dylan, Paul Simon, Tina Turner, Shakira, Red Hot Chili Peppers či Neil Young. Bruce Springsteen zřejmě vydělal víc než Dylan, který měl dostat 300 milionů dolarů. V obou případech se ale jedná o pouhé odhady, žádný z umělců to nikdy nepotvrdil.

Prodávat práva na svou tvorbu se hudebníkům celkem vyplatí, protože získají okamžitě astronomické částky a už se nikdy o nic nemusí starat. Předpokládá se, že písně budou vydělávat ještě mnoho let po jejich smrti, ale to jim může být jedno.

Koncerty 2022: Metallica, Guns N‘ Roses, Clapton i Imagine Dragons

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám