Hlavní obsah

Spisovatel Brown napsal knihu pro děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autor světových bestsellerů Dan Brown napsal svou první knihu pro děti. Jmenuje se Divoká symfonie. V USA vyšla v úterý a český překlad vydá nakladatelství Argo 15. října.

Foto: Petr Horník, Právo

Spisovatel Dan Brown se věnuje i hudbě.

Článek

Hravé básničky o zvířatech jsou doprovázeny symfonií, kterou Brown, věnující se celoživotně i hudbě, také napsal. Knížka se tak dá číst klasicky nebo s doprovodem autorovy orchestrální skladby, v níž zaznívají pasáže věnované jednotlivým zvířátkům. Umožňuje to interaktivní aplikace pro chytré telefony.

Bohatě ilustrovaná kniha je složená z básniček, každá dvoustrana je věnována jinému zvířátku a formuluje ponaučení do života, které se může stát podnětem k rozhovorům na téma soucitu, trpělivosti, úcty a sebedůvěry, prožívání přítomnosti, života beze spěchu nebo toho, jak důležité je přátelství.

„Nesmírně rád vyprávím a ve svých románech se vždycky snažím propojovat různá témata. V případě Divoké symfonie jsem na těchto základech s ohromným potěšením vytvořil mnohovrstevnatý zážitek v pravém slova smyslu, protože jsem použil tři různé jazyky zároveň – výtvarno, hudbu a poezii,“ uvedl Dan Brown.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám