Hlavní obsah

Spielberg natočí prezidenta Lincolna s Fieldovou a Day-Lewisem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Sally Fieldová bude hrát ženu amerického prezidenta Lincolna, ztělesněného Danielem Day-Lewisem. Film s jednoduchým názvem Lincoln připravuje Steven Spielberg.

Článek

Steven Spielberg a Stacey Sniderová ze studia Dream Works oznámili obsazení ve středu na tiskové konferenci.

"Jsem nadšen, že budu se Sally poprvé spolupracovat," řekl režisér o herečce, která už má doma dva Oscary. "Já jsem její filmy obdivoval a byla první, na koho jsem pomyslel, když jde o znázornění křehkosti a složitosti Mary Todd Lincolnové."

Film vzniká podle knihy Team of Rivals od Doris Kearns Goodwinové a scénář napsal  Tony Kushner. Produkce se ujal Spielberg ve spolupráci s Kathleen Kennedyovou a  točit začne na podzim, přičemž premiéra se předběžně čeká až ke konci roku 2012.

Fieldová hrála v poslední době např. v Pravé blondýnce 2 a v seriálu Bratři a sestry. Především se ale zapsala do dějin jako matka Forresta Gumpa. Day-Lewis se objevil ve filmech Až na krev, Boxer nebo Gangy New Yorku.

Reklama

Výběr článků

Načítám