Hlavní obsah

Spejbl slaví 100 let. Vyjde speciální edice

Novinky, Stanislav Dvořák

Výroční album Ať žije Spejbl! vyjde v pátek 3. dubna na CD i v digitální podobě. Je složeno z archivních i nových nahrávek a z jednoho dosud neznámého objevu.

Foto: Supraphon

Album Ať žije Spejbl

Článek

„Všichni tři historičtí interpreti slavného „taťuldy“, tedy Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek, jsou na tomto albu poprvé doplněni nejaktuálnějším představitelem postav Spejbla i Hurvínka Ondřejem Lážnovským. Posluchači se mohou těšit na báječný Kirschnerův monolog z roku 1980 O lásce, který je zde poprvé k dispozici v češtině, i na tři zbrusu nové nahrávky na speciální narozeninová a slavnostní témata,“ upozornil Vladan Drvota ze Supraphonu.

Foto: Divadlo Spejbla a Hurvínka

Miloš Kirschner

Edice nabídne historii slavné postavičky a řadu fotografií. Nahrávky pro album „Ať žije Spejbl!“ vybrala a sestavila současná ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka Denisa Kirschnerová.

„Dala jsem nejen na přání skalních fanoušků, ale volila jsem i nahrávky, které mě nejen velmi těší, ale i delší dobu nikde nezazněly. Dialog O lásce má navíc svou velkou premiéru a věřím, že posluchače nezklame ani na tomto albu debutující Ondra Lážnovský. Mne potěšil nesmírně! Jsem ráda, že můžeme ve spolupráci se Supraphonem pana Spejbla takto obdarovat už v tuto chvíli, protože plánované oslavy jeho narozenin jsme vzhledem k okolnostem odložili až na podzim a také proběhnou ve skromnějším vydání, než jsme původně plánovali. Spejbl má však velké pochopení. Vždyť v době, kdy poprvé před 100 lety vstoupil na scénu, řádila španělská chřipka!“

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám