Hlavní obsah

Spacey obnoví House of Cards, Ramis muzikál Na Hromnice o den více

Novinky, Stanislav Dvořák

Uznávaný House of Cards byl jedním z průkopníků profesionálních internetových seriálů. Netflix teď hlásí obnovení natáčení v létě 2015. Hlavní hvězdou zůstává Kevin Spacey.

Foto: Netflix

Kevin Spacey jako politický intrikán

Článek

House of Cards tak pokračuje čtvrtou sezónou, kterou na internetu uvidíme až v roce 2016. Kevin Spacey a Robin Wrightová se vracejí jako Francis a Claire Underwoodovi, prezident a první dáma Spojených států amerických.

Seriál sbírá jednu cenu za druhou – hned první ročník posbíral 3 Emmy. V roce 2014 získala Robin Wrightová Zlatý glóbus a Kevin Spacey rok po ní také. Zábavné je, že internetový seriál dnes může dostat nejvýznamnější ceny světa, ale bezvýznamnou českou cenu TýTý dostat nemůže.

House of Cards se inspiroval u podobné minisérie BBC a byl to první pokus Netflixu o velkorozpočtový seriál s hvězdami, který by konkuroval normální televizi.

Komediální retro

Muzikál podle filmu Na Hromnice o den více bude mít v roce 2017 premiéru v New Yorku. Komedie, v níž začátkem devadesátých let zářili Bill Murray a Andie MacDowellová, se dočká zpracování od týmu muzikálu Matilda.

Režisér Matthew Warchus a skladatel Tim Minchin opět spolupracují s choreografem Peterem Darlingem a designérem Robem Howellem. Scénář sepsali Danny Rubin a Harold Ramis.

Zápletka je založena na sci-fi nápadu s časovou smyčkou. Hlavní postavou je moderátor Phil Connors, protivný chlap, který nechtě jede pracovat do městečka v Pensylvánii na Hromnice a zázračná bouře způsobí, že se probouzí pořád ve stejný den.

Reklama

Výběr článků

Načítám