Hlavní obsah

South Park zabije britskou královnu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverzní americký seriál South Park už urazil všechna náboženství a řadu celebrit a zdá se, že se nehodlá zastavit před ničím. V nové epizodě, která se zatím vysílala jen v USA, si britská královna prostřelí hlavu pistolí.

Článek

Zmíněný díl South Parku je podobně ztřeštěný jako celý seriál. Britská královna v něm plánuje jakýsi převrat v Americe a když spiknutí krachne, rozhodne se spáchat sebevraždu. Vloží si do úst pistoli a stiskne spoušť.

Série provokací, jakou televizní dějiny nepamatují, pokračuje už roky. Naposledy tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone pobouřili  svět parodií na smrt lovce krokodýlů a potápěče Steva Irwina. Čtyřiačtyřicetiletý Irwin zemřel poté, co ho v září během šnorchlování v Austrálii probodl rejnok. [celá zpráva]

Největší aféru ale způsobila epizoda zesměšňující scientology a Toma Cruise. Ten se podle zákulisních informací snažil zabránit vysílání i vydíráním.

Kvůli stejnému problému přišel South Park o důležitou postavu zvanou Chef. Mluvil ho zpěvák Isaac Hayes, který se také hlásí ke scientologům. Oficiálně tvrdil, že South Park "nepřiměřeně zesměšňuje náboženství a otázky víry a tím vytváří netoleranci," ale přitom neřekl konkrétně, že mu vadí díl s Cruisem.

Lidé z televizní branže mu ale nevěří, že mu vadí "rostoucí bezcitnost" seriálu. Pokazují na to, že Hayesovi nevadily vtípky o křesťanství a židovství, ale u scientologie mu došel humor.

Reklama

Související témata:

Související články

South Park zparodoval smrt Steva Irwina

Tvůrci seriálu South Park opět zahráli na velmi kontroverzní notu. Tentokrát pobouřili celý svět zparodováním smrti známého lovce krokodýlů a potápěče Steva...

Výběr článků

Načítám