Hlavní obsah

Soundtrack Poděbrady zahájil koncert Čechomoru, který připomněl film Rok ďábla

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertem skupiny Čechomor, jenž připomněl úspěšný český film Rok ďábla, odstartoval ve čtvrtek 30. srpna večer třetí ročník Mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady. Do velkého koncertního stanu přišly více než dva tisíce diváků a bylo vyprodáno.

Foto: ČTK

Čechomor odstartoval festival Soundtrack Poděbrady.

Článek

Vystoupení Čechomoru doprovodily ukázky z filmu Rok ďábla, v němž skupina hraje. Snímek režiséra Petra Zelenky, který se během koncertu objevil na pódiu jako zpívající host kapely, byl natočen v roce 2002. Na karlovarském filmovém festivalu získal ve stejném roce Křišťálový glóbus a později obdržel sedm Českých lvů.

Foto: ČTK

František Černý z kapely Čechomor při koncertu na Soundtracku.

Před začátkem koncertu odevzdal ředitel přehlídky Michal Dvořák festivalovou cenu za celoživotní přínos filmové hudbě pozůstalým po Petru Hapkovi. Cenu letos dostanou také Eric Serra, Ondřej Soukup, Tina Guo a in memoriam Petr Skoumal.

Další dny festivalu přinesou světovou premiéru koncertu filmových melodií Ondřeje Soukupa (31. srpna ve 20 hod.), koncert francouzského skladatele Erika Serry s orchestrem (1. září ve 20 hodin) i unikátní koncertní soundtrack k hernímu megahitu Kingdom Come: Deliverance (2. září v 18 hodin).

Tradicí je sobotní Koncert před půlnocí, na který je vstup zdarma. Letos jím bude show Vivaldianno, která je zajímavá spojením barokní hudby s artrockovým zvukem, tancem a velkoplošnou animací.

Hlavní hudební program festivalu doplní filmové projekce, workshopy a koncerty, které budou přístupné zdarma na poděbradské kolonádě a v lázeňském parku. Festival skončí v neděli 2. září.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám