Hlavní obsah

Soundtrack Poděbrady: iMucha a Soukup na zámku, Hrůza a Xindl X v parku

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 27. až 30. srpna proběhne ve středočeských Poděbradech popáté Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack. Letos s podtitulem Jedeme dál! Uskuteční se podle aktuálních pravidel pořádání kulturních akcí v open air režimu, vstup bude zdarma. Původní program byl kvůli pandemii koronaviru přesunut na příští rok, letošní vznikl s ohledem na situaci.

Foto: archív Soundtracku Poděbrady

Michal Dvořák, hudebník a ředitel Soundtracku Poděbrady.

Článek

Soundtrack zahájí ve čtvrtek 27. srpna české swingové melodie v podání Petra Soviče a skupiny Gramofon. Speciálním hostem koncertu bude moderátorka Daniela Písařovicová. Zahajovací den vyvrcholí koncertem Michala Hrůzy s Kapelou Hrůzy.

Páteční večer představí projekt iMucha. Na vnějších zdech poděbradského zámku poprvé ožijí v důmyslných animacích krásky z plakátů Alfonse Muchy, šperky nebo impozantní obří plátna Slovanské epopeje.

„Pro diváky chystáme ochutnávku z velkolepé vizuální show iMucha. Projekt se skládá ze tří částí, které dohromady dávají jeden unikátní celek. Díky rozpohybování motivů z díla Alfonse Muchy v něm ožívají motivy více než sto let starých plakátů a pláten. Aktuálně je v pražském Obecním domě k vidění výstava, v rámci níž se ocitne v pohybu slavná sbírka plakátů Ivana Lendla. Dalším pilířem projektu je umělecká projekce a show, z níž jsme speciálně pro Soundtrack Poděbrady připravili ochutnávku v podobě velkoformátových projekcí,“ říká Michal Dvořák, ředitel festivalu a producent projektu iMucha, jehož světová premiéra je naplánovaná na 19. května 2021.

Po dvou letech se s výběrem svých nejznámějších melodií vrátí do Poděbrad skladatel Ondřej Soukup. Sobotní večer v provedení Filharmonie Hradec Králové nabídne ukázky z jeho filmové hudby. Zazní melodie z filmů Kolja, Vratné lahve, Tmavomodrý svět, Akumulátor 1, Nejasná zpráva o konci světa a mnoho dalších.

Na diváky čeká i ukázka hudby a filmových záběrů z připravovaného filmu Juraje Jakubiska Perinbaba a dva světy, který bude mít premiéru v prosinci letošního roku. Autor námětu, scénáře a zároveň režisér Perinbaby Juraj Jakubisko poskytl část filmu pro prezentaci na festivalu s tak velkým předstihem zcela výjimečně.

Finálovým koncertem letošního ročníku bude v neděli odpoledne vystoupení písničkáře Xindla X.

Připraveny jsou i menší koncerty, filmové projekce, výstavy, workshopy i zábavné aktivity pro děti. Novinkou letošního ročníku jsou dvě buskingová místa v parku, na nichž dostanou prostor příchozí performeři ze všech oblastí umění.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám