Hlavní obsah

Soulový hit Revival je předzvěstí alba Gregoryho Portera

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák Gregory Porter, aktuální velká hvězda soulu, blues a jazzu, chystá album All Rise na 17. dubna. Hitem desky by měl být singl Revival.

Foto: Universal Music

Gregory Porter na desce All Rise

Článek

Kalifornský rodák Porter se proslavil kolem roku 2011 hlavně svým sytým sametovým hlasem, kterým přednášel balady na pomezí jazzu a modernějšího R První album Water bylo nominováno na Grammy, následovalo další s názvem Be Good a třetí  Liquid Spirit už Grammy získalo.

Deska Nat King Cole & Me vysekla poklonu velké Gregoryho inspiraci jazzovému muzikantovi a zpěvákovi Natu Kingovi Coleovi a v britských tabulkách se umístila na třetím místě.

Nový singl Revival je energičtější, údernější R s dotekem gospelu a vzdává čest Freddiemu Grayovi, který se stal obětí policejního násilí na Afroameričanech. Produkce alba se ujal Troy Miller, který spolupracoval například s Calvinem Harrisem, Rag’n’Bone Manem nebo Amy Winehouse.

Memphis mají v krvi. Southern Avenue podávají rock a soul se strhujícím zápalem

Kultura

„Když jsem byl dítě, můj vlastní hlas mě uklidňoval. Myslím si, že mě lidé rádi poslouchají proto, že na ně má můj hlas stejný účinek. Svými skladbami se snažím sám sebe uzdravovat,“ řekl Porter, který je teď velmi populární zejména ve Velké Británii. Několikrát zpíval pro samotnou královnu a vystupoval v televizi i na největších hudebních festivalech, jako je Glastonbury.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám