Hlavní obsah

Sophie Hunger veze do Prahy svoji novou desku

Stalo se už pravidlem, že své nové album představuje švýcarská písničkářka Sophie Hunger také českému publiku. Nejinak je tomu u aktuální písňové kolekce nazvané Supermoon. Hunger s kapelou zahrají ve středu v pražském Divadle Archa.

Foto: Rachot

Sophie Hunger

Článek

Nico, PJ Harvey, Björk, Joni Mitchellová, Mariannne Faithfullová. Tyto a další osobnosti bývají jmenovány ve spojitosti se Sophie Hunger a její tvorbou.

Těžko říct, jestli je její nové album skutečně nejvyzrálejší, jak tvrdí organizátoři, každopádně ale na něm Hunger potvrzuje, že umí napsat chytlavou píseň a přihlouplé texty do jejího repertoáru nepatří. Své skladby nadále balí jednou do intimnějších aranžmá s cinkavými kytarami a působivými vícehlasy, jindy do rockovějšího hávu. Už dříve také ukázala, že jí není cizí rozskotačená, popová píseň.

Hunger nadále zpívá převážně v angličtině, nechybí však ani písně zpívané německy a francouzsky (tentokrát v duetu se slavným bývalým útočníkem Erikem Cantonou). Nově na nynější desce používá elektroniku.

Jako předkapela na středečním koncertě v Arše vystoupí Mark Berube a Kristina Koropecki. Posluchači mohou očekávat osobitou směs folkové skladby s vlivy jihoafrické hudby, popu, jazzu, ale i psychedelie, spojené s poezií v doprovodu violoncella.

Reklama

Související články

Dylan v sukních Sophie Hunger zahraje v Praze

Do Prahy se v úterý vrací osobitá švýcarská písničkářka Sophie Hunger se čtyřmi svými spoluhráči. Představí mimo jiné písně z nového alba, na němž...

Výběr článků

Načítám