Hlavní obsah

Solární baron chce sbalit českou „wonder woman“ v seriálu Slunečná

Novinky, Stanislav Dvořák

Televize Prima chystá na příští rok seriál Slunečná. Bezohledný solární baron v něm bude usilovat o vesnickou „wonder woman“, která prý dokáže všechny v hospodě přepít a kácí stromy levou zadní.

Foto: Prima

Eva Burešová a Marek Lambora

Článek

Seriál zatím vypadá jako kombinace pohádky Princ a chuďas a americké feministické agitky.

Sestry Týna (Eva Burešová) a Sylva (Bára Jánová) řeší, co udělají s rodinnou farmou. Týna chce statek zachránit, ale Sylva se kloní k prodeji. Mladý bezohledný solární baron Linhart (Marek Lambora) chce získat Týnu i pozemky a vybudovat tam elektrárnu.

„Janek Linhart je tak trochu zlatá mládež a ve svém věku už toho dosáhl docela dost. Navenek vypadá, že je to jenom floutek, ale skutečnost je přece jenom složitější. Jeho příběh začíná tím, že se díky závodům na kole, kde je cílovou stanicí statek Slunečná, připlete k sázce. Má totiž za úkol sbalit Týnu, kterou hraje Eva Burešová, ale tentokrát bez pomoci své zlaté kreditní karty a slavného jména mladého milionáře. Vymění si proto role se svým řidičem. Tím to začíná,“ prozradili tvůrci.

Foto: Prima

Natáčení seriálu Slunečná

Podnikatel ale Týnu Popelkovou nezajímá. „Týna je taková wonder woman všech seriálů. Je hodně samostatná, rázná, dokáže všechny přepít, kácí stromy, jezdí traktorem a na koni pádí tryskem,“ poodhaluje svoji postavu Eva Burešová, kterou obzvláště ta poslední položka v seznamu značně znervózňuje. „Učím se jezdit a musím říct, že mám z koní velký respekt, není to legrace,“ přiznala.

„Sylva je jiná než všichni ostatní obyvatelé statku, má dceru, kterou tu odložila, takže sem musí jezdit, ale je to pro ni spíš taková povinnost a přítěž. Ve chvíli, kdy se rozhoduje o dědictví, rozhodně je pro, aby se statek prodal. Nic ji tu nedrží,“ popsala svou postavu Bára Jánová.

Vedle nich si zahrají také Eva Holubová, Maroš Kramár, Filip Tomsa, Lukáš Langmajer, Dana Batulková, Pavla Tomicová, Filip Blažek, Jan Šťastný, Lucie Polišenská, David Prachař či Tereza Brodská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám