Hlavní obsah

Snímek o Stevu Jobsovi vrcholem newyorského filmového festivalu

Právo, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biografický snímek o zakladateli firmy Apple s názvem Steve Jobs bude zlatým hřebem padesátého třetího ročníku Newyorského filmového festivalu. Promítat se bude třetího října.

Foto: ČTK

Zakladatel firmy Apple Steve Jobs

Článek

Zprávu oznámila Filmová společnost Lincolnova centra, která akci pořádá. Zároveň se však nemá jednat o světovou premiéru, tu by si měl film odbýt o něco dříve, pravděpodobně na benátském či torontském filmovém festivalu.

„Samozřejmě jste všichni slyšeli, že se biografie Jobse zpracovává, a ve své hlavě jste mohli vidět různé filmy. Ne však tento. Snímek Steve Jobs je dramaticky koncentrovaný, přesto krásně expanzivní. Je velmi ostrý a divoce zábavný, ale také cítíte, že se herci do materiálu ponořili s velkou radostí,“ vyjádřil se k oznámení ředitel festivalu Kent Jones.

Na rozdíl od nepříliš úspěšné biografie jOBS z roku 2013, ve které ho ztvárnil Ashton Kutcher, se má nový film soustředit na tři stěžejní okamžiky, při kterých byl na trh uveden nějaký nový produkt. Končit má v roce 1998 odhalením počítače iMac.

„Jsem poctěn, že právě náš film byl vybrán jako zlatý hřeb letošního ročníku. Jsem nadšený, ale zároveň mám strach. Steve Jobs je druh brilantní postavy, o které by s chutí psal i Shakespeare, a vypravěči všeho druhu budou jeho příběh o digitální revoluci omílat po další generace,“ řekl režisér Danny Boyle.

V roli Jobse se představí americký herec Michael Fassbender. Sekundovat mu budou Kate Winsletová v roli Joanny Hoffmanové či Seth Rogen jako Steve Wozniak. Scénář napsal Aaron Sorkin (The Social Network) podle knihy Waltera Isaacsona. Do amerických kin dorazí snímek 9. října, do českých až v listopadu. Newyorský filmový festival startuje 25. září a potrvá do 11. října. Otevírat ho bude drama Roberta Zemeckise Muž na laně, v hlavní roli s Josephem-Gordonem Levittem.

Reklama

Výběr článků

Načítám