Hlavní obsah

Slovenská Pohoda nabídne Prodigy či PJ Harvey

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Pohoda se koná 7. až 9. července ve slovenském Trenčíně. Letos nabízí například elektronické The Prodigy.

Foto: Smart Communication

The Prodigy

Článek

Známá skupina The Prodigy, jeden ze symbolů devadesátých let, má na kontě milióny prodaných desek a spoustu cen Brit Awards a MTV Awards. Vznikla roku 1990 a debutovala deskou The Experience. Následovala Music for the Jilted Generation a slavný hit Vodoo People. Velmi úspěšná byla také deska The Fat of the land a singly Firestarter, Breathe a Smack My Bitch Up. Skupina i po 25 letech stále koncertuje a nahrává nový materiál.

Foto: Petr Hloušek, Právo

PJ Harvey v Praze

Vedle ní Pohoda uvítá také slavné Sigur Rós a indie-rockovou písničkářku PJ Harvey. Je držitelkou mnoha cen BRIT Awards a pěti nominací na Grammy. Americký časopis Rolling Stone ji v roce 1992 jmenoval nejlepším novým umělcem a nejlepší písničkářkou. Dvě z jejích alb řadí do žebříčku nejlepších desek všech dob.

PJ Harvey vyrůstala v sedmdesátých letech v anglickém Corscombe, kde ji její rodiče zasvětili do amerického blues i do hudby undergroundového „freaka” Captaina Beefhearta. Hraje na kytaru, piano, basu i saxofon a zpívá. Nedrží se jednoho stylu, každým albem chce překvapovat a inspiruje se v rocku, popu, folku a částečně i elektronice.

Reklama

Výběr článků

Načítám