Hlavní obsah

Slavný Princ z Persie dohopkal z monitoru na filmové plátno

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zpožděním, ale přece. V roce 2010 dorazí do kin hollywoodský přepis počítačové hry Princ of Persia, kterou si vzal do parády producent Jerry Bruckheimer se společností Walt Disney Pictures.

Článek

Film nejdříve pozdržela stávka amerických scénáristů. Pak bylo stanoveno datum premiéry na léto 2009. To ale také nevyšlo a nyní (snad už definitivně) platí léto 2010.

Na scénáři pracovali Doug Miro, Carlo Bernard, Jordan Mechner a Jeffrey Nachmanoff. Režii má Mike Newell. V hlavní roli prince Dastana uvidíme Jakea Gyllenhaala a jeho partnerkou bude Angličanka Gemma Artertonová. Z dalších slavných jmen se na akční pohádkové komedii podílí také Ben Kingsley.

Prince of Persia je jednou z nejznámějších a nejstarších počítačových her na světě. První dvojrozměrnou hru vydala už v roce 1989 firma Broderbund. Fungovala na tehdejších počítačích PC, Amiga, Atari, Apple a ZX Spectrum. Hrdina (princ) v ní musel projít palácem plným nástrah, osvobodit princeznu a porazit zlého vezíra. Vše bylo omezeno herním časem 60 minut, což vyvolávalo u některých hráčů infarktové situace. Po velkém úspěchu následovaly další díly, grafika se změnila na 3D.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám