Hlavní obsah

Škwor představil klip k písni Síla starejch vín

Právo, Jaroslav Špulák

Pražská rocková skupina Škwor vydala loni své desáté album Sliby a lži. Aktuálně v premiéře zveřejnila videoklip k písničce Síla starejch vín, která na albu je. Premiéra proběhla na službě mixer.cz.

Foto: Supraphon

Skupina Škwor je na scéně již patnáct let.

Článek

Na desce Sliby a lži kapela potvrdila, že si už před lety našla svůj charakteristický zvuk. S ním v zádech přinesla vyzrálé rockové písničky, které jsou současně velmi melodické. Přirozeně při tom všem při nahrávání novinky myslela i na nové pocity, které by skladby měly přinést.

„Chtěli jsme písničkám dát nové nálady, pokud možno pokaždé jinou. I proto jsme na albu při nahrávání použili dost akustických nástrojů, možná víc než v minulosti. Všichni v kapele je máme rádi, pro rockovou hudbu je to po zvukové stránce hezké koření,“ vysvětluje baskytarista Tomáš Kmec.

Písnička Síla starejch vín patří k těm, které mají jemně nostalgickou náladu, a jejich silná melodická linka se usadí v posluchačově paměti ještě předtím, než dozní v prvním poslechu.

Připomeňme, že loni v listopadu odehrál Škwor koncert k patnácti letům své existence. Pražská Incheba Arena byla ten večer vyprodaná.

Videoklip a písničku si můžete pustit zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám