Hlavní obsah

Skupiny Vypsaná fixa a Horkýže slíže nabízejí alba za cenu fanoušků

Právo, Jaroslav Špulák

Další dvě skupiny nabídnou svá nová alba ke stažení z internetu za cenu, kterou si určí sami fanoušci. Pardubická Vypsaná fixa a nitranští Horkýže slíže ve spolupráci s portálem T-Music navážou na to, co letos v březnu stejný partner učinil s deskou skupiny Wohnout nazvanou Karton veverek.

Článek

Zmíněný portál začne album Klenot Vypsané fixy nabízet 9. září v 9 hodin. Deska vznikla v londýnském studiu KORE, kde kapela točila s britskými producenty Guyem Fixsenem a Tonym Cousinsem a našimi Dušanem Neuwerthem a Janem P. Muchowem. Fyzicky si toto album budou moci fanoušci koupit od 10. října.

Na turné k desce kapela vyrazí 23. října, kdy odehraje první ze dvou koncertů v Praze. Poslední je nachystán na 13. listopad do Jindřichova Hradce.

První říjnový den bude na stejném portálu ke stažení také už desáté album kapely Horkýže slíže nazvané 54 dole hlavou. Zpěvák a baskytarista Kuko řekl, že formaci při práci na desce inspirovala kniha Kámasútra a rovněž název prvního singlu, Gándí Máhatmá, odkazuje na Indii. Toto album se ve fyzické podobě objeví 21.

Horkýže slíže chystají turné

I Horkýže slíže se chystají na koncertní turné, při němž u nás během čtrnácti dnů odehrají sedm koncertů. Odstartují 6. října v ostravském klubu Garage a skončí 21. října v Malé sportovní hale v Praze. Na to navážou dalšími vystoupeními v Čechách.

Podle Petra Dvořáka, ředitele marketingu společnosti T-Mobile Czech Republic, si během jednoho měsíce album Karton veverek skupiny Wohnout stáhlo 45 tisíc uživatelů. Dalších devět tisíc lidí si stáhlo jednotlivé písně z kolekce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám