Hlavní obsah

Skupiny Jelen a Nebe ukončily společné turné

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapely Jelen a Nebe ukončily v sobotu večer v klubu Oko v Havlíčkově Brodě společné koncertní turné. Čítalo jedenáct koncertů, které byly většinou vyprodané nebo zcela zaplněné. Vyprodáno bylo i v Havlíčkově Brodě.

Foto: Jiří Starha

Jelen a Nebe při společné skladbě v Havlíčkově Brodu

Článek

Společná koncertní série začala 18. února v U-klubu v Olomouci. Odtud kapely zamířily do pražského Lucerna Music Baru, poté do Děčína, Jablonce nad Nisou a dál.

„Čekali jsme, že lidé přijdou, že nebude prázdno. Netušili jsme ale, že většina koncertů bude vyprodaná. Navíc jsme se setkali s naprosto vstřícnou a pro nás až neuvěřitelnou reakcí lidí,“ konstatoval zhruba v polovině turné zpěvák skupiny Jelen Jindra Polák.

Obě kapely se střídaly v pořadí, v jakém na koncertech vystoupily. Na pódiu se také vzájemně propojovaly a večery uzavíraly společnou skladbou. Stabilním hostem koncertů formace Jelen byla zpěvačka Kateřina Marie Tichá, která také zpívala duet s kapelou Nebe.

Obě skupiny nyní před sebou mají samostatné koncerty a letní festivalovou sezónu, Jelen navíc čtvrteční „souboj“ při vyhlašování výročních hudebních Cen Anděl, kde je v kategorii Objev roku nominován společně s Voxelem a kapelou Monikino kino.

Reklama

Výběr článků

Načítám