Hlavní obsah

Skupina Stromboli vystoupí na některých festivalech, koncertní turné ale zatím neplánuje

Právo, Jaroslav Špulák

Na začátku prosince se v pražské O2 areně po pětadvaceti letech představila rocková skupina Stromboli. Před deseti tisíci diváky odehrála všechny své legendární písničky z druhé poloviny osmdesátých let, kdy si získala pověst jedné z nejpozoruhodnějších tuzemských skupin, a přidala k nim i ochutnávky z nové desky. Ta se jmenuje Fiat Lux a vyšla na sklonku listopadu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Pavlíček v pražské O2 Areně

Článek

Stromboli vystoupení označili jako výroční koncert. Kytarista Michal Pavlíček už ale má v hlavě další, jistě realistické plány. „Rozhodování, co bude s kapelou dál, jsem dost dlouho odkládal. Do Vánoc se ale sejdeme a domluvíme se. Měli bychom se příští rok objevit na některých letních festivalech,“ řekl Právu.

Přestože se možná trochu očekávalo, že, bude-li pražský koncert úspěšný, mohlo by dojít k regulérnímu comebacku Stromboli, Pavlíček s ním nepočítá.

„Neplánuju ho. Chci se příští rok věnovat hlavně skupině Pražský výběr, se kterou bychom rádi natočili a vydali nové album. Navíc si myslím, že koncert v O2 areně měl kouzlo i díky scéně a samozřejmě výročí, které připomínal. Jakmile bychom začali hrát v kulturních domech, kouzlo by se vytratilo,“ dodal Pavlíček.

„Nevím, jak to bude vypadat na festivalech, ale láká mě to zkusit. Bude to buď, anebo. Buď to bude fiasko, anebo kromě svých fanoušků oslovíme i nové, třeba i z mladší generace.“

Podle informace Práva vystoupí Stromboli na festivalech Colours of Ostrava, Benátská noc, Vysočina fest, Rock Bounty, Pohoda a dalších.

Stromboli vznikli v době, kdy měl Pražský výběr, jehož byl Pavlíček členem, zakázanou činnost. Eponymní debutové album vyšlo v roce 1987. O rok později emigrovali do Austrálie dva jeho členové, bubeník Klaudius Kryšpín a klávesistka Vendula Kašpárková.

V sestavě je nahradili bubeník Jan Seidl a klávesista Roman Dragoun. Skupina pak ještě natočila anglicky zpívané album Shutdown, které vyšlo v roce 1989, a poté se rozešla.

Reklama

Výběr článků

Načítám