Hlavní obsah

Skupina Nebe má výpravný klip, dělá na albu a míří na turné

Právo, kul

Havířovská kapela Nebe přichází s druhým singlem z chystaného třetího alba, které vyjde na podzim. Novinku s názvem Zkus na chvíli mi lhát doprovází videoklip, který je nejvýpravnějším v historii kapely.

Foto: Universal Music

Záběr z natáčení videoklipu. Na snímku zpěvák Petr Harazin.

Článek

K natočení videoklipu oslovila režiséra Ondřeje Urbance, s nímž spolupracovala už na předešlých projektech. Ale tentokrát si Nebe i tým režiséra nastavily laťku vysoko a během jednoho natáčecího dne musely do ateliérů Pokrok na pražském Žižkově vměstnat celý vesmír.

„Přiznávám, že se po produkční stránce nejednalo o úplně jednoduché natáčení. Mimo jiné jsme museli dovnitř dovézt devět tun písku! A brnkačka to nebyla ani pro kapelu. Nejvíc si zkusil asi zpěvák, který byl navlečen do skafandru, ve kterém se úplně nedá dýchat,“ popisuje Urbanec, který rovněž stojí za námětem „Videoklip vypráví příběh umělců, které při tvorbě inspirují všelijaké múzy či sny, a ty pak zhmotňují do textu, hudby nebo videa. V našem klipu jsme se vydali raketou za vílou do vesmíru, kde celý děj a celá idea příběhu vyvrcholí jedním velkým třeskem.“

Nebe momentálně pracuje na svém třetím albu. „Nechceme ponechat nic náhodě, a také proto si dáváme načas. Už to není jen o nás a naší zkušebně v Havířově, ale na každý demáč sbíráme názory lidí z  okolí. Ať už je to naše vydavatelství Universal Music nebo Richard Krajčo, který pro nás krom kamaráda zůstal i v pozici člověka, jenž nám nemaže med kolem pusy a vždy nám řekne přesně to, co si o nových písních myslí,“ prozrazuje zákulisí vzniku nových písní zpěvák a hlavní autor kapely Petr Harazin.

Nebe se příští měsíc spojí s Ewou Farnou a kapelou Support Lesbiens a vyjedou na společné On Stage Tour po devíti českých a moravských městech. Odstartují 25. března v České Lípě a skončí 1. května v Pardubicích.

Nový videoklip je ke zhlédnutí na serveru Mixer.cz ZDE.

On Stage Tour

25. 3. Česká Lípa

26. 3. Krnov

 6. 4. Brno

15. 4. Havlíčkův Brod

16. 4. Karlovy Vary

22. 4. Most

23. 4. Velké Meziříčí

30. 4. Hodonín

 1. 5. Pardubice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám