Hlavní obsah

Skupina Mirai si přivezla videoklip z Japonska

Právo, kul, jaš

Frýdecko-místecká poprocková skupina Mirai přichází s písničkou a videoklipem Pojď, zapomenem. Klip natočila v Japonsku, kde má zpěvák a kytarista Mirai Navrátil rodinné kořeny.

Klip skupiny MiraiVideo: Universal Music

 
Článek

„Pojď, zapomenem je v podstatě love song s otevřeným koncem. Pracovali jsme na něm s Ondrou Fiedlerem a myslím, že se nám povedlo zase o kus posunout. Poprvé jsme zařadili i další nástroje – kontrabas a ukulele. Svým zvukem a žánrem se skladba od předešlých výrazně liší a doufám, že posluchače bude bavit,“ vysvětluje Navrátil.

Ten se vydal s Ondřejem Urbancem, režisérem a kameramanem v jedné osobě, na cestu do Japonska, kde ve městech Tokio, Kjóto a Fukuoka nasbírali za pět dní čtyřicet hodin materiálu, který by vystačil na pět videoklipů.

Již 6. října Mirai vyjedou s kapelou Poetika na první turné, na němž budou hlavními hvězdami. Začnou ve Velkém Meziříčí a skončí 31. Října v Praze v Lucerna Music Baru.

„S deskou finišujeme a mám radost, že vedle Ondry Fiedlera s námi spolupracují producenti Honza Balcárek z Light & Love, Lukáš Chromek a Martin Ledvina. I když za sebou máme stovky živých hraní, tak samostatná nahrávka je velká zodpovědnost a nechtěli jsme po třech letech přijít s neúplným materiálem. Deska bude hudebně barevná a už se nemůžeme dočkat, až s ní na podzim vyjedeme na naše první turné,“ uzavírá Mirai.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám