Hlavní obsah

Skupina Kabát napsala písničku pro český hokejový tým

Právo, Jaroslav Špulák

Teplická skupina Kabát napsala písničku pro český reprezentační hokejový tým. Představila ji na středeční tiskové konferenci v pražském hotelu Clarion. Píseň se jmenuje Brousíme nože.

Foto: Právo - Petr Horník

Skupina Kabát dnes představila píseň, kterou složila pro hokejisty.

Článek

„Není to hymna národního týmu. Jsme ve stadiu, kdy doděláváme nové album a jedna písnička z něho díky textu Milana Špalka vyplavala tak, že jsme usoudili, že se hokejistům do šatny třeba bude hodit. Snad jim přinese štěstí. Je to dar skupiny Kabát, aby se týmu na následujícím mistrovství světa dařilo,“ řekl zpěvák Kabátu Josef Vojtek.

„Muzika je stará asi dvanáct let. Text byl původně celý o pirátech. Na desku nám ale jeden text napsal Matěj Homola z kapely Wohnout, a ten je také o pirátech. Já tedy ten svůj přepsal a dostal jsem se tematicky k hokeji,“ vysvětlil autor textu Milan Špalek.

Kapela Kabát současně informovala o tom, že své nové album vydá do konce dubna a písnička pro hokejisty na něm bude také.

„Je super, líbí se mi hlavně část, ve které se zpívá, že trenér je zralý na bypass. Kabát jako tým posloucháme vždycky před i po zápase a jsme rádi, že nám složil písničku,“ řekl na tiskové konferenci hokejista Radek Smoleňák.

„Pokud budeme mít volno, tak bychom rádi nějaký zápas viděli. Ale 19. května vyrážíme na turné, tak budeme muset hlavně zkoušet,“ dodal ještě Vojtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám